Viktigt att ha rätt saker på rätt plats

Jobbar man med B&B så krävs det att man har vissa saker på plats. Det ska finnas sängplatser och annat. Samma sak gäller andra yrken och arbetsplatser att det finns rätt sorts utrustning för att jobbet ska kunna göras om man så säger. Idag är det många yrken som har behov av transportsystem för att förflytta tunga saker. Det kan vara bra då att ha rullband eller conveyor system. Det för att personalen inte ska slita ut sig. Ett bra företag som sysslar med detta och kan erbjuda andra företag dessa saker är Vecto AB. De har specialiserat sig på totala systemlösningar inom intern transport- och materialhanteringsteknik.

Viktigt att vara rädd om sin kropp

 Inom min bransch, B&B så är det sällan tunga lyft. Det som kan slita på kroppen är kanske städning och bäddning. Men inom andra yrken är det vanligt att det förekommer tunga lyft eller konstiga arbetsställningar. Det gör att personal risker att slita ut sig i förtid. Att satsa på bra hjälpmedel för det jobb man måste göra är därmed ett måste. Det oavsett om man jobbar på kontor, inom vården eller inom industrin. 

Det finns en massa bra ergonomiska hjälpmedel för olika branscher att använda sig av. Det kan vara smart att ta in en specialist inom ergonomi, som kan påpeka vad det är just er arbetsplats behöver. Det gör att ni får hjälp med allt som rör det ergonomiska.

 

3 Jan 2020