Ska du köpa nya fönster?

Är det så att du har tänkt byta ut de fönster du har mot nya? Det finns ett bra ställe där du kan köpa nya fönster om du vill. Det är då hos Fönsterfabriken i Trelleborg. Anledningar att byta fönster, de kan variera. Ofta har det att göra med att de fönster man har, de har redan suttit uppe en sisådär 20-30 år. Kanske de börjat dra in kall luft, eller läcker ut den varma luften. 

Om det är så att du vill byta fönster för att sänka dina energikostnader, så kolla då efter fönster med ett lågt U-värde. 

Hitta fönster som passar dig och ditt hus

När du ska köpa nya fönster, så är det inte bara dess U värde du ska kolla på. Det är ju även bra att de har rätt utseende, så att de passar in i ditt hus. Har du ett äldre hus, så passar det inte in med supermoderna fönster till exempel. Fundera även på om dina fönster ska ha vissa funktioner eller inte.

Tänk på att minst ett fönster i varje rum i huset måste gå att öppna! Det har med utrymningsväg att göra!

Idag har du ju valet att köpa träfönster, aluminiumfönster och pvc fönster. Det billigaste alternativet är just pvc, som även nästan är helt fritt från underhåll. Men trä och aluminium är även bra de med, på sina sätt! Fundera på vad det är som passar dig och ditt hus!

29 Apr 2022