Tips för nybörjare i trädgården

Kanske du har flyttat in i ditt första hus, med en tillhörande trädgård. Då kan det vara skönt att få lite bra tips för hur du ska göra, vad för blommor det finns och så vidare.

Det allra enklaste för att skapa en ny trädgård, det är att satsa på anueller, alltså ettåriga blommor. Dessa kan du plantera i en kruka, en rejäl sådan. 

Vill du satsa på perenner, alltså fleråriga blommor, så är det bra med, för du kommer ha glädje av dem i flera år. De vissnar ner på hösten, men kommer tillbaka till våren igen. 

Satsa på ätbart grönt

Ute i en trädgård är det inte fel att även ha lite smått och gott att kunna äta av. Bra nybörjargrejer är gräslök, smultron samt kryddor som mynta och oregano. Sedan, ju mer vanan av trädgård kommer, så kan du anlägga hela trädgårdsland om du vill.

Vackert med prydnadsbuskar

Något som är fint att ha ute i din trädgård, det är olika prydnadsbuskar. Vill du ha prydnad inne, satsa på evighetsrosor från www.blossomia.se. När det gäller prydnadsbuskar så har du till exempel Korallkorenellen. Den är ganska diskret på sommaren, med ljusgröna blad och ljusgula, nästan vita blommor. Det spektakulära inträffar när den fällt löven för hösten och de röda grenarna lyser upp.

Satsa på blomsterlökar

Lökar som planteras på hösten lyser upp trädgården på våren. Satsa på påskliljor, krokusar och annat fint!

30 May 2022