Bo på B&B

Om du har semester nu från ett ställe som Vecto AB eller kontoret, eller var du nu jobbar, varför inte åka runt i Sverige, eller Europa och ta in på olika B&B?

B&B står för bed and breakfast, alltså säng och frukost. Detta finns lite vartstans och det är ofta privata hem som man bor i. Där får man ett rum, en säng och frukost. Det som skiljer bed & breakfast från hotell, pensionat och vandrarhem är ett fokus på personlig service. Vissa B&B har öppet endast under högsäsongen och det är inte ovanligt att man kombinerar boendet med ett café, ett konstgalleri eller en liten butik.

Vad är B&B?

Bed and breakfast betyder precis som namnet innebär, att gästen får en säng att sova i och frukost på morgonen. Upplägget i sig kan se olika ut. Ofta är det ett enklare typ av boende, men det finns lyxigare ställen med. Oftast är det i någons hem som man får bo. Frukosten intas i köket eller matsalen om det finns en sådan.  

När det gäller standard så kan vissa ställen erbjuda rum med privat badrum, medan andra bara erbjuder rum med delat badrum. Det finns också ställen där det finns båda typerna av rum att välja mellan, där rummen med delat badrum är billigare att bo i än de rum som har ett privat badrum.

Eftersom ett B&B ofta drivs hemma hos någon finns det några saker att tänka på. Du bör innan du bokar ta reda på vad som gäller när det kommer till rökning, djur, medföljande barn och betalningsmetoder. 

8 Jul 2021